No em donis tot el que et demano. A vegades només demano per veure el que puc obtenir.

No em cridis. Et respecto menys quan ho fas, i si me n’ensenyes, no vull fer-ho. 

No en donis sempre ordres. Si en comptes de donar-me-les, a vegades em demanessis les coses,  jo ho faria més i amb més satisfacció.

Compleix les teves promeses, les bones i les dolentes. Si em promets un premi dóna-me’l, però també si és un càstig. 

No em comparis amb ningú, especialment amb el meu germà o germana. Si en fas lluir a un més que els altres, algú patirà.

Deixa’m valer-me per mi mateix. Si tu ho fas per mi, jo mai en podré aprendre. 

No digues mentides davant meu ni mai em demanis que ho faixi per tu, malgrat sigui per treure’t d’un embolic. Em fas sentir malament i perdre la fe en el que dius.

Quan jo faci quelcom malament, no m’exigeixis dir-te “perquè ho faig”, ja que a vegades ni jo mateix ho sé. 

Quan estigues equivocat en alguna cosa, ho has d’admetre, i creixerà l’opinió que tinc de tu, i a la vegada m’ensenyaràs a admetre les meves pròpies equivocacions.

Tens que tractar-me amb la mateixa cordialitat i amabilitat amb la que tractes als teus amics, encara que siguem família, no vol dir que no puguem ser també amics. 

No em digues que faci cap cosa si tu no la fas. Ja n’aprendré i faré lo que tu sempre fas, encara que no ho digues, però no lo que dius i no fas.

Quan et conti un problema meu, no em digues: “No tinc temps per tonteries”, o “ Això no te cap importància”. Tracta de comprendre’m i ajudar-me.  

 

EL QUE VOLDRIA ÉS QUE M’ESTIMESSIS I QUE M’HO DIGUESSIS. A mi m’agrada escoltar-ho quan ho dius, encara que tu no creguis necessari dir-ho.

Free business joomla templates