- Que sigui raonable en les seves peticions de temps, energia i entusiasme dels joves jugadors. Recordar que tenen altres interessos.

- Ensenyar als seus jugadors que les normes del joc són acords mutus i que ningú no les ha de deixar de complir o defugir.

- Mirar de no fer jugar massa als jugadors de més talent. Tots els jugadors necessiten i mereixen un  temps de joc similar.

- Recordar que els nens i nenes juguen per entretenir-se i divertir-se i que guanyar és tan sols una part d’això mateix. No caure en ridiculitzar o cridar als nens o nenes perquè fan quelcom malament o perquè perdin un partit.

- Assegurar-se que els elements a utilitzar siguin apropiats a la edat dels nens o nenes.

- Els dies i el temps dels entrenaments i dels partits tindran que estar relacionats a la seva edat.

- Fomentar el respecte de l’equip amb les habilitats del grup i cap a l’adversari, també amb les ordres dels àrbitres i entrenadors contraris.

- Seguir els consells mèdics per tal de saber quan un jugador lesionat pot tornar a jugar.

- Recordar que els nens i nenes necessiten un entrenador al qual poder respectar. Serà generós amb els elogis quan siguin merescuts i donarà un bon exemple.

- Assumeixi el compromís personal d’estar informat davant les regles del joc i dels mètodes d’ensenyament.

- Ajudar a què els nens i nenes comprenguin les diferències entre els partits dels adults i els partits que ells juguen.

- Inculcar la importància fonamental del tercer temps.

Free business joomla templates