Com que la categoria on participen els nens/es més petits del Club (els Babies de 3, 4 i 5 anys) és una mica diferent a la resta, hem desenvolupat aquest apartat on enumerarem les principals diferències que hi ha amb la resta dels equips del nostre Club.

 

Entrenaments específics per a Babies, donada la seva curta edat

Nosaltres no volem caure en l'equivocació habitual de la immensa majoria de Clubs de posar un xicot juvenil, aficionat o inexpert perquè els entreni ja que ben poc podrà aportar a aquest col·lectiu que tant necessita tenir al davant un referent important.

Els Babies per nosaltres són un equip molt important (com la resta) i per això també tenen un entrenador d'INEFC o de Magisteri el qual ajudarà a que aquesta etapa d'iniciació sigui profitosa a nivell esportiu i motivadora i enriquidora per als nens. En Futbol Base de veritat, és l'única manera d'aconseguir que els jugadors que van anant pujant ho facin amb bons fonaments, i que no s'hagin desmotivat o hagin perdut el temps durant aquesta etapa.

El fet de tenir una persona molt formada, ens garanteix que serà capaç d'interpretar la programació adaptada que nosaltres hem desenvolupat per a aquest grup específic. En ella ens basem en activitats lúdiques que integren el futbol i els seus components tota l'estona, en activitats curtes i concretes que mantinguin la motivació i il·lusió dels nens/es per aprendre al llarg del temps que dura, en anar descobrint els fonaments principals del joc (atac i defensa) a partir de jocs i situacions jugades...

 

Els caps de setmana que juguem partits, i ho fem en "Trobades de Babies"

Com que partim de la base que els nens/es de 3, 4 i 5 anys estan iniciant-se en la pràctica del futbol, des del nostre Club considerem millor de participar en les Trobades de Babies, i no tant en la Lliga que organitza la FCF i que cada cap de setmana es juguen partits, perquè pensem que s'adapten de forma més important a aquest perfil d'edat.

Quins són els motius que ens fan pensar així?

- perquè es juga cada quinze dies (al desembre i gener ens trobem un cop per evitar el fred que fa), amb la qual cosa les famílies disposen de setmanes de descans per poder fer altres activitats familiars que també els agrada fer. Quan els nens/es siguin més grans, ja "sacrificaran" llavors pel futbol una part dels dissabtes...

- ajuda a què el nen no s'angoixi d'haver de jugar cada cap de setmana. Deixa de ser una rutina, per acabar desitjant que arribi el cap de setmana que toca jugar una Trobada de Babies.

- és molt menys competitiva que la Lliga que organitza la FCF. No s'apunten resultats, ni es fan classificacions... Predomina el fair play i la convivència entre jugadors, entrenadors i públic.

- es juga en espais molt més reduïts (semblant a un camp de futbol sala, i no en quasi tot el camp de Futbol7), amb la qual cosa els nens no es cansen, toquen moltes vegades més la pilota i són partits més emocionants perquè hi ha més alternances en el joc.

- a cada Trobada de Babies es fan 4-5 partits curts de 12' o 15', amb la qual cosa s'eviten les golejades típiques dels partits de la Lliga de la FCF (duren 40'), però sobretot el nen/a marxa a casa content perquè ha jugat molts més partits i ha conegut a més nens.

- molts cops coincideix amb la Festa Major d'algun poble, i es convida als nens a coca amb xocolata (o fruita) o se'ls entrega alguna medalla per ells, o un petit trofeu per l'equip.

 

Els nens/es estan donats d'alta a una Mútua per si es fan mal, i aquesta LA PAGA EL CLUB i no les famílies

Malgrat que en Babies no participem a la Lliga de la FCF (en la resta de categories sí que ho fem), tots els nostres nens/es SEMPRE han estat donats d'alta a una Mútua privada per si tenen la mala sort de tenir alguna lesió jugant a futbol. Pensem que és millor tenir-ho tot previst.

És el Club qui s'engarrega de contractar aquesta assegurança. Les famílies només ens aporten el DNI o el Llibre de família, juntament amb el CatSalut.

 

No cal que es comprin el xandall, la bermuda i el polo

Tal i com SEMPRE hem fet, els pares dels nens Babies escolleixen si volen comprar aquestes peces de roba o esperen a comprar-les quan ja són necessàries: en etapa Prebenjamí (1r de Primària).

Per què ho hem fet sempre així? Doncs perquè el 99% del grup tria venir canviat de casa i dutxar-se a casa quan acaba l'activitat.

Com que els dies de partit els nens ja venen vestits de casa amb la roba que els deixa el Club (samarreta amb dorsal), això ja ens serveix per arribar al camp amb un uniforme homogeni de grup, i d'aquesta manera les famílies es poden estalviar el cost de comprar el xandall, la bermuda i el polo.

 

No cal que paguin la revisió mèdica

La revisió mèdica és un requisit que marca la FCF pels equips que participen a les seves Lligues.

Nosaltres com que participem a les Trobades de Babies, i aquestes no depenen de la FCF, deixem la decisió de passar la revisió mèdica a les famílies perquè pensem que al ser nens tan petits i que tenen un seguiment continuat pel seu pediatra, és un formalisme que ens podem evitar fins que entrem a participar a les Lligues que organitza la FCF (Prebenjamins: 1r de Primària).

L'estalvi del cost de la revisió mèdica estarà en mans de les famílies que triaran si passar-la o no.

 

Les famílies dels nens/es Babies trien si dutxar-se a l'acabar l'activitat (entrenaments i partits)

Poden triar si venir canviats de casa i marxar a les 19:15 quan acaba l'entrenament, o bé entrar al vestidor i canviar-se i dutxar-se quan acaba la sessió.

Preferim no córrer més del compte i ho marquem com a obligatori en l'etapa dels prebenjamins (1r de Primària) perquè tenim comprovat que llavors els nens/es ja són suficientment autònoms com fer afrontar-ho gairebé sols, i d'una forma àgil i ràpida.

 

 

 

 

Free business joomla templates